Founded in 1949, Caimi Brevetti S.p.A. is one of the main design-oriented production realities in Europe in the sector of furniture and furnishings for the office and contract. To say Caimi Brevetti is to say experimentation with new materials and new industrial technologies with an eye turned not only toward improved productivity, but also to obtaining an ever minor impact on the environment as a result of workings producing less pollution and using recycled and recyclable materials.

In this context, the patented acoustic panels systems and the Snowsound patented technologies are joined to synthesize design, improve technical and functional performance, all conceived with the utmost respect for the environment. The multiplicity of initiatives of Caimi Brevetti in the fields of design and culture has carried it to the exposition of its products at exhibitions and in museums and led it to take a leading position receiving major awards, including two ADI Premio Compasso d’Oro and the DesignEuropa Awards by EUIPO (European Union Intellectual Property Office).


MARC SADLER

Marc Sadler is geboren in het Oostenrijke Innsbruck in 1946 en is thans woonachtig in Milaan. In 1968 studeerde Marc af aan de ENSAD École Nationale supérieure des Arts Décoratifs te Parijs en werkte voor veel Franse bedrijven met name in de sport sector.

In 1971 verhuisde Marc naar Italië waar hij skischoenen en beschermende accessoires voor Dainese ontwierp zoals een rugbeschermer en valhelm. De rugbeschermer voor motorrijders maakt deel uit van de permanente collectie van het MOMA te New York. In 1995 won Marc voor de eerste keer de prestigieuse Compasso d'Oro voor de lamp "drop". Na de tweede keer in 1994 won Marc in 2008 wederom, ditmaal voor het kastsysteem BIG van Caimi Brevetti.


FRANCESCO & ALBERTO MEDA

Vader Alberto en zoon Francesco Meda werken sinds 2008 samen en hebben voor Caimi Brevetti een tweetal akoestische producten ontworpen; Flap in 2013 en Sipario in 2015.

Francesco is geboren in 1984 en studeerde in 2006 af als Industrial designer aan het Istituto Europeo of Design te Milaan.

Alberto Meda is geboren in 1945 en studeerde aan de Politecnico in Milaan waar hij in 1969 afstudeerde als Master in Mechanical Engineering. In 1973 trad Alberto in dienst bij Kartelle als technisch manager. Vanaf 1979 werkte Alberto als free-lance designer voor tal van bedrijven waaronder Alfa-Romeo, Alias, Alessi, Luceplan, Philips en Olivetti.


MICHELE DE LUCCHI

Michele De Lucchi is geboren in 1951 in het Italiaanse Ferrara en studeerde architectuur in Florence. Michele is een van de meest toonaangevende Italiaanse ontwerpers van dit moment en was een van de grondleggers van de 'Memphis' groep. Deze groep, destijds jonge ontwerpers, hebben de designscene in de jaren '80 enorm beïnvloed. In 1988 stichtte Michele zijn eigen De Lucchi Studio.

Van 1988 tot 2002 was Michele hoofd van de designafdeling van Olivetti, zijn ontwerp voor de printer Olivetti Artjet 10 is bekroond met de prestigieuse Compasso d'Oro designprijs in 2001. Werk van Michele is te zien in vooraanstaande musea over de hele wereld. In Nederland is Michele onder andere bekend door zijn ontwerp van het paviljoen voor de collectie Archeologie en Geschiedenis van Groningen voor het Groninger museum.


MARIO TRIMARCHI

Mario Trimarchi is geboren in het Italiaanse Messina. Na zijn afstuderen als architect werkte hij aan verschillende projecten op Sicilië. In 1980 verhuisde hij naar Milaan alwaar hij nog steeds woont en werkzaam is. Eind jaren negentig maakte Trimarchi deel uit van de Olivetti Design Studio waar hij met onder andere Michele De Lucchi pc's en kassystemen vorm gaf.

In deze periode hield Mario zich met name bezig aan hoe je een huiselijk gevoel mee kan geven aan technologische innovatie. Sinds 2005 geeft Trimarchi college's aan de universiteiten van Genua en Milaan. Sinds 2016 is hij design adviseur voor de Korea Craft & Design Foundation.


ATELIER MENDINI

De broers Alessandro en Francesco Mendini geven leiding aan het fameuze, in Milaan gevestigde, ontwerpburo Atelier Mendini. Alessandro heeft een zeer voorname rol gespeeld in de ontwikkeling van het Italiaanse design. Kenmerkend aan zijn ontwerpen is de mengeling van culturen en uitingsvormen en zijn enorme veelzijdigheid.

Alessandro is naast designer, graficus, architect, schilder en auteur. Mendini schreef verschillende boeken en vele artikelen waaronder voor Domus magazine. In de jaren 70 was Mendini een van de leiders van de avant-gardistische ontwerpersgroep Alchimia samen met Ettore Sottsass en Michele De Lucchi. Mendini heeft verschillende internationale designprijzen gewonnen waaronder de prestigieuse Compasso d'Oro in 1979, 1981 en 2014. In Nederland is Alessandro Mendini (Milaan, 16 augustus 1931) vooral bekend als de ontwerper van het Groninger Museum.


A+B DOMINONI QUAQUARO

De ontwerpstudio A+B is opgericht door Annalisa Dominoni en Benedetto Quaquaro met als doel om onderzoek te doen naar technologische innovatie in design. Beide architecten zijn afgestudeerd in de filosofie en zijn gespecialiseerd in design voor de ruimtevaart en extreme omgevingen. Tal van experimenten en studies hiertoe hebben geleid tot nieuwe producten voor de mode, thuis en kantoor.

Het voortdurende onderzoek naar transversaliteit en de multidisciplinaire aanpak leidde ertoe dat ze op heel verschillende gebieden opereerden; voertuigontwerp voor de grote industrie, mode technologie, gelimiteerde collecties voor kunst en design galleries, ontwerpen voor de meubelindustrie.


LORENZO PALMERI

Lorenzo Palmeri is een veelzijdig creatief mens; hij is architect, industrieel ontwerper, art director, docent, musicus en muziekproducent. Als architect en ontwerper heeft hij naast huizen en meubels ook lampen en gitaren ontworpen. Sinds 1997 geeft Palmeri ook lezingen aan internationale universiteiten.

Zijn werk is tentoongesteld in vooraanstaande musea over de hele wereld en meermaals met prestigieuse designprijzen onderscheiden. Hij won onder andere de ADI Design Index en de Good Design Award. Lorenzo schrijft muziek voor theatervoorstellingen en films. In 2009 bracht hij zijn eerste pop album uit, "preparativi per la pioggia".


LORENZO DAMIANI

Lorenzo is geboren op 2 april 1972 in het nabij MIlaan gelegen plaatsje Lissone en studeerde aan de Politecnico te Milaan waar hij afstudeerde als Architect. Daarnaast behaalde Lorenzo ook zijn master in Industrial Design. Lorenzo heeft zijn eigen ontwerpstudio en werkt als product designer voor verschillende bedrijven waaronder Cappellini, Campeggi, Montina, Illy Caffe en Lavazza.


GIO PONTI

Giovanni Ponti, liefkozend Gio genoemd (Milaan 1891-1979) wordt algemeen gezien als een van de meesters van de Italiaanse architectuur en vormgeving. Naast architect was Ponti schrijver en grondlegger van diverse magazines waaronder het design tijdschrift “Domus”.

In 1954 is Gio Ponti onderscheiden met de prestigieuse “Compasso d’Oro” award. Hij heeft honderden objecten ontworpen en zijn architectonische hoogstandjes zijn over de gehele wereld te bewonderen. Een van Gio’s meesterwerken is de Pirelli toren in Milaan.


SEZGIN AKSU

De in 1970 geboren Turkse ontwerper Sezgin Aksu studeerde aan de academie voor beeldende kunst in Stuttgart en aan het Les Ateliers te Parijs. Sezgin werkte ruim 10 jaar in de designstudio van de vermaarde Italiaanse ontwerper Michele De Lucchi.

Veel van zijn ontwerpen werkte hij samen met Michele uit. Sinds 2001 werkt Sezgin samen met de Italiaanse Silvia Suardi vanuit hun designstudio Aksu/Suardi in Milaan. Samen wonnen zij verschillende designprijzen zoals de Red Dot Design Award in 2007.


MORENO FERRARI

Moreno Ferrari is een beetje een vreemde eend in de bijt als het gaat om de ontwerpers van producten binnen de Snowsound collectie. Moreno is van huis uit modeontwerper en heeft voor tal van vooraanstaande Italiaanse modehuizen creaties ontworpen.

Toen Caimi een vervolg op de succesvolle akoestische Snowsound panelen wilde geven in de vorm van akoestische stoffen benaderde men Moreno om een eyecatcher te ontwerpen. Dat dit gelukt is blijkt wel uit de overvloed aan publikaties die zijn Snowsound creatie genaamd Onda kreeg..


GILLO DORFLES

De 107 jarige (geboren in Triëste op 12 april 1910) Italiaanse kunstcriticus, filossof en schilder Gillo Dorfles heeft enkele van zijn schilderijen beschikbaar gesteld om op Snowsound® panelen te laten bedrukken. Onder de noemer Snowsound® Art bieden wij nu naast een akoestisch hoogstaande oplossing eveneens een kunstwerk van internationaal niveau.


King & Miranda

King & Miranda design is een ontwerpbureau, opgericht in 1975 in Milaan door de Britse ontwerper Perry A. King (geb. 1938) en de Spaanse ontwerper Santiago Miranda (geb. 1947).

Perry King studeerde in Groot-Brittannië voor industrieel ontwerper en verhuisde in 1964 naar Italië. King had sinds 1956 voor Olivetti gewerkt en trad er als consultant in dienst. Hij werkte daar aan een brede reeks producten waaronder de Valentine-typemachine (1969) samen met Ettore Sottsass en de Sistema 45.

Santiago Miranda studeerde aan de Escuela de Artes Aplicadas y Oficios Artisticos in zijn woonplaats Sevilla. In 1971 verhuisde Santiago naar Milaan, waar hij in 1976 samen met Perry King Miranda Associati oprichtte. In de jaren daarvoor werkte hij als ontwerper, bedacht hij 'Air Mail Transatlantic Pictures'.


Felicia Arvid

De Deense ontwerpster, Felicia Arvid Jaeger, begon haar carrière op 17-jarige leeftijd, toen ze werd gespot door bezoekers uit Japan tijdens Copenhagen Fashion Week in 2012. In die tijd was ze slechts stagiaire bij een modehuis, maar de Japanners werden verliefd op de jurk die Felicia droeg, een van haar eigen creaties. Ze wilden haar ontwerpen in hun winkels verkopen, dus de Japaners plaatsten een bestelling en dat was het begin van de carriere van Felicia Arvid.

In de loop der jaren heeft ze haar ontwerpveld verbreed naar de wereld van productontwerp en architectuur, waarbij ze mode verder heeft gebracht dan alleen onze kleding maar naar de ruimte om ons heen.


Paola Navone

Paola Navone werd geboren in Turijn, Italië. Ze groeide op in Turijn en ging studeren aan de Polytechnische school in de stad en studeerde af in 1973. Terwijl ze daar was studeerde ze architectuur en verhuisde daarna naar Milaan om haar leven als ontwerper te beginnen.

Van 1970 - 1980 maakte ze haar weg omhoog door samen te werken met Alessandro Mendini, Ettore Sottsass Jr en Andrew Branzi in een groep genaamd Alchimia. Ze werkte met veel kunstenaars en ontwerpers om over verschillende stijlen te leren en verschillende technieken in haar werk te gebruiken.