Milieuvriendelijk

Bij het ontwerpen van de panelen en stof was het doel om aan het einde van zijn levensduur volledige recyclebaarheid van het product te bereiken. Daarom zijn de panelen volledig van één vezel en 100% recyclebaar polyester gemaakt , zonder dat het externe materiaal van het geluidsabsorberende interieur hoeft te worden gescheiden. De plastic en metalen onderdelen zijn ook allemaal uit één materiaal en zijn gemakkelijk uit elkaar te halen en te recyclen. Het geluidsabsorberende materiaal aan de binnenzijde van de panelen is geproduceerd met tot 30% gerecycled materiaal. De panelen en stoffen bevatten geen vilt of andere natuurlijke materialen die vaak moeilijk te recyclen zijn. Het gebruik van producten van hoge kwaliteit en fabricage, verlengen de levensduur van de producten en resulteren in verminderd verbruik van materiaal en energie.

Greenguard Gold

cms_snowsound_kenmerken_4.png
Snowsound Technologie, Snowsound Fiber stoffen en Snowall producten hebben de  Greenguard Gold certificering ontvangen, hiermee wordt aangegeven dat ze allemaal producten met een lagere emissie zijn en dat ze bijdragen aan de verbetering van de luchtkwaliteit binnenshuis. Representatieve monsters van producten met het Greenguard-keurmerk zijn onafhankelijk getest en gecertificeerd dat ze voldoen aan de strenge Greenguard-certificeringsnormen voor derden, die tot de strengste ter wereld behoren. Om de luchtverontreiniging binnenshuis  te verminderen, moeten architecten, ontwerpers, voorschrijvers en gebouweigenaren kiezen voor materialen en producten die zo min mogelijk verontreinigende stoffen (producten met lage emissie) afgeven. De beste manier om dit te doen is door te kiezen voor materialen en producten die Greenguard gecertificeerd zijn, wat betekent dat deze materialen en producten getest zijn op meer dan 10.000 chemicaliën en dat deze geen hoge niveaus van chemische verontreinigende stoffen uitstoot. Greenguard Gold-gecertificeerde producten bieden strengere certificeringscriteria voor gevoelige personen, zoals kinderen en ouderen, en zijn ideaal voor gebruik in scholen en zorginstellingen. Greenguard-gecertificeerde producten dragen ook bij aan een goede kwaliteit van de binnenomgeving,  conform het leidende systeem voor energie- en milieuontwerp (LEED) voor gebouwen.

Geen Formaldehyde

Snowsound Technologie en Snowsound Fiber stoffen, bevatten geen detecteerbare formaldehyde inhoud, getest volgens UNI EN 717-2.


CE EN 13964

Wanneer Snowsound Technologie panelen aan het plafond hangen, dragen ze allemaal de CE-markering volgens de geharmoniseerde technische specificatie EN 13964 voor gebruik als verlaagd plafond.  De technische gegevens en de prestatieverklaringen die voor dit soort producten worden verstrekt, geven de klant de mogelijkheid om de beste technische oplossing te beoordelen en te kiezen, afhankelijk van de installatiebehoeften en vereisten.

Fire

De Snowsound Technologie paneel, bestaande uit één materiaal,  in zijn geheel, dus de externe stof en het geluidabsorberend binnenmateriaal, heeft Italiaanse klasse 1 en Euroklasse B-s2, d0-classificatie wat betreft brandreactie. De tests zijn uitgevoerd op afgewerkte panelen, samengesteld uit geluidsabsorberende materialen die aan beide zijden met stof zijn bekleed, zoals wettelijk verplicht.  Dit type product is niet bevordelijk voor het afzonderlijk testen van de stoffering en de vulling.  Snowsound Fibre weefsels hebben Italiaanse Klasse 1 brandreactie en Euroklasse B-s2, d0 of B-s1, d0 afhankelijk van het type materiaal.

100% geluiddempend


Het frameloze ontwerp geeft de Snowsound panelen een volledig geluiddempend oppervlak. Het gehele oppervlak functioneert als een akoestische aanpassing; er is geen ander materiaal aanwezig die de geluidsabsorptie belemmert of een deel van het geluid weerkaatst. 

Extreme condities


Om de invloed van de seizoenen op de binnenomgeving te simuleren , worden de Snowsound panelen onderworpen aan een cyclus van extreme weersomstandigheden volgens de  ISO 9142 normen in een  klimaatkamer van -20°C (-4°F) tot +70°C (+158°F) en met een luchtvochtigheid tot 90%.

Hygiene & onderhoud


Door de afwezigheid van luchtruimte of holte tussen de stof en het geluiddempende materiaal wordt de ophoping van stof, pollen en insectenoverlast aanzienlijk verminderd. Het naadloze oppervlak van het paneel is makkelijk schoon te maken met de daarvoor bestemde reinigingsmiddelen.

Sterk, licht & dun


De variabele dichtheid van Snowsound optimaliseert niet alleen de akoestische prestaties van de panelen, maar creëert ook een oppervlakkige beschermingsschaal die het paneel robuuster maakt en minder vatbaar voor beschadiging, krassen, scheuren of andere beschadigingen die typisch zijn voor poreuze of vezelachtige materialen. De Snowsound-technologie produceert duurzame maar extreem dunne, lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren panelen van gemiddeld 3,4 kg per m2.