cms_snowsound_technologie_1.jpg

Onderzoek & Patenten

De Snowsound technologie en zijn producten vallen onder verschillende patenten, dit is het resultaat van intensief onderzoek en voortdurende ontwikkeling, mede door onze constante samenwerking met universiteiten en onderzoeksinstellingen.

cms_snowsound_technologie_2.jpg cms_snowsound_technologie_3.jpg

Caimi Akoestisch Lab

Het Caimi Acoustic Lab is voorzien van de meest geavanceerde uitrusting en meetinstrumenten, die Caimi Brevetti in de gelegenheid stellen om de minder bestudeerde aspecten van de akoestiek te onderzoeken en nieuwe technologieën en materialen te ontwikkelen.  De laboratoria worden momenteel uitgebreid met een nieuwe 210 m3 echo-vrije ruimte met meer dan 1300 geluidsabsorberende wiggen.

cms_snowsound_technologie_4.jpg cms_snowsound_technologie_5.jpg
cms_snowsound_technologie_6.jpg cms_snowsound_technologie_7.jpg
cms_snowsound_technologie_8.jpg cms_snowsound_technologie_9.jpg

Snowsound software

Hoor en beleef het verschil

De Snowsound akoestiek calculatie software, die verschillende internationale prijzen heeft gewonnen en die door de professionals in de branche wordt gewaardeerd voor zijn precisie, betrouwbaarheid en gebruiksgemak, is met de 2.0 release zelfs verder uitgebreid met een krachtig geluidsalgoritme,  waarmee het geluid in een kamer gehoord kan worden voor en na de toepassing van Snowsound producten.

Snowsound software kan de akoestische voetafdruk van een kamer simuleren, terwijl er rekening wordt gehouden met de prestaties van de materialen op de verschillende frequenties en het nagalm effect  tussen 63 en 8000 HZ, een detail dat tot nu toe alleen was voorbehouden aan de meest verfijnde ray tracing software. Na de gebruikelijke invoer van gegevens, laat Snowsound software niet alleen de grafieklijnen van voor en na de installatie zien, maar stelt het ook akoestische bestanden samen die de omgeving voor en na de installatie van de Snowsound producten simuleert.

Alles wat overblijft is om een paar oordopjes of headset to pakken en te luisteren naar het verbluffende effect van de Snowsound technologie.

cms_snowsound_technologie_12.png
cms_snowsound_technologie_10.jpg

Het geluid

Geluid wordt gevormd door golven die worden gereflecteerd via vaste oppervlakken met beperkte absorptie capaciteit, zoals bijvoorbeeld beton, marmer of glas. In kamers die gemaakt zijn van de genoemde materialen,  ontstaat vaak een ergerlijke echo of galm, wat het horen en verstaanbaar maken in deze ruimte moeilijk maakt. Geluidsabsorberende materialen zijn ontstaan door de behoefte om de akoestiek in dit soort omgevingen te verbeteren. De geluidsabsorberende karakteristieken van de traditionele producten vertonen minder absorptie vermogen bij lage frequenties (onder 500 Hz), geleidelijk meer met betrekking tot de middentonen (tussen 500 en 2,000 Hz) en in grotere mate bij de hoge frequenties (boven 2,000 Hz).

cms_snowsound_technologie_13.jpg cms_snowsound_technologie_14.jpg

Akoestisch comfort

De Snowsound technologie bereikt een akoestische correctie makkelijk en snel, zowel in nieuwe of bestaande ruimtes. De behoefte om te wonen en werken in stille ruimtes,  het reduceren van ergerlijke akoestische galm, is eindelijk bereikt met deze innovatieve producten, ideaal voor het oplossen van verschillende behoeftes.

Snowsound technologie

Het briljante uitgangspunt van de Snowsound patented technologie, is gebaseerd op het gebruik van panelen samengesteld uit materiaal met variabele dichtheid,  die bij verschillende frequenties een selectieve absorptie bereikt en daarmee de akoestiekomgeving verbetert, ondanks de breekbare uitstraling van de panelen. Het ontbreken van frames en naden en de ongebruikelijke karakteristieken van het gebruikte materiaal bij de fabricage van de panelen, maakt de panelen extreem licht,  onopvallende en aanpasbaar aan elke omgeving.

1. Het oppervlak van het paneel is bedekt met Trevira CS® polyester stof, stevig verbonden met de binnenvulling, waardoor het één zuiver geheel vormt. Deze eigenschap  maakt een oppervlak      mogelijk die er visueel heel zacht uitziet maar in feite zeer stevig, moeilijk te scheuren of te perforeren is.

2. Polyester met hoge dichtheid.

3. Polyester met gemiddelde dichtheid.

4. Polyester met lage dichtheid.

5. Onbuigbare rand.

Geluidskwaliteit


Kundt’s tube

 Kundt’s tube (UNI EN ISO 10534-2) vangt de waardes tussen 0 and 1,  b.v. tussen 0% and 100% op, niet vergelijkbaar met de waardes die worden opgevangen in de galmruimte  (UNI EN ISO 354) die ook hoger kunnen zijn dan 1.

Akoestische prestaties “A CLASS”

Snowsound panelen zijn getest in een nagalmruimte volgens UNI EN ISO 354 normen, waarbij een  “Class A geluidsabsorptie ” werd verkregen volgens de UNI EN ISO 11654 normen.

De illustraties en afbeeldingen laten zien hoe akoestische panelen, met behulp van Snowsound®-technologie, de akoestiek van een kamer beïnvloeden:

1. ondanks de verminderde dikte doen ze het relatief goed in het absorberen van de lage frequenties (onder 500 Hz), die kenmerkend zijn voor diepe geluiden die normaal gesproken moeilijker te dempen   zijn;
2. ze absorberen uitstekend de middentonen (tussen 500 and 2,000 Hz), die typisch zijn voor de menselijke stem en  die in het algemeen gelden voor alle werkplekken.

3. ze neigen tot reflectie van geleidelijk minder hoge frequenties (boven 2,000 Hz), die van nature al grotendeels worden geabsorbeerd door de muren, meubilair en de aanwezigheid van mensen. Het verkregen resultant is een uitgebreide, natuurlijke balans van geluiden in de omgeving.

Vermindering van decibellen

Snowsound technologie werd getest in de semi-echovrije kamer aan de Universiteit van Ferrara om geluidsdemping te meten volgens de ISO 10053 norm. De metingen zijn uitgevoerd met een verscheidenheid aan configuraties die het significante vermogen tot geluidsdemping van Snowsound aantonen. De prestaties werden op verschillende frequenties geregistreerd. De resultaten van de tests vormen een andere belangrijke ontwerptool die beschikbaar is voor professionals in de industrie.