Kan ik de producten zelf monteren?
De meeste producten bevatten een montage handleiding en zijn voor iemand die wel eens klust  goed te monteren indien men de juiste gereedschappen heeft. Kijk u op de website per product bij ‘montage’. Neemt u gerust contact op bij vragen.


Helpt het op absorberend materiaal onder de tafel te bevestigen?
Deze vraag krijgen wij dagelijks, maar het antwoord is nee. De geluidsgolven reflecteren op ieder hard oppervlak maar komen slechts in zeer beperkte mate onder de tafel terecht, waardoor deze oplossing niet of minimaal effect heeft.


Maakt het voor het effect uit of ik absorberende panelen aan het plafond of aan de wand monteer?
Een combinatie van beide is in zijn algemeenheid het beste, maar er zijn altijd uitzonderingen. Bij een hoog plafond (bijvoorbeeld hoger dan 3,5m, is het zeer gewenst ook panelen aan het plafond te bevestigen, het liefst dubbelzijdig werkend, dus bijvoorbeeld verticaal gehangen of als plafondeiland. Denk bijvoorbeeld aan de producten Baffle of Oversize Ceiling. 


Kan ik de producten retourneren als ze niet werken of het beoogde effect opleveren?
Alle producten op de website hebben een positief effect op de ruimteakoestiek. Of dit merkbaar is, hangt af van de verhouding harde en zachte materialen in de ruimte waar u ze toepast. Indien de werking niet merkbaar is, heeft u wellicht onvoldoende absorberend materiaal aan de ruimte toegevoegd. Met dit argument zijn de producten dus niet te retourneren.
Raadpleegt u de tabel bij: Hoeveel absorberend materiaal heb ik nodig voor een merkbaar effect? of neemt u contact op voor advies. 


Kunt u een nagelmeting op lokatie doen?
Dat kan zeker, maar wij beschikken over een tool waarmee we op grond van foto’s, maatvoering en de functie van de ruimte kunnen berekenen hoeveel absorberen materiaal u nodig heeft voor een merkbaar effect. Zo heeft u snel en kosteloos advies hoe u tot een goede oplossing voor uw probleem kunt komen. Indien er een eis wordt gesteld aan de nagalmtijd van uw ruimte, is een napalmmeting door een onafhankelijke partij gewenst. Neemt u gerust contact op voor advies hoe u dit kunt aanpakken.


Levert u ook maatwerk?
Bepaalde producten, zoals de Silenzio fotopanelen worden op maat gemaakt, maar veel producten hebben vaste maten. Alleen op deze manier kan een fabrikant aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen, omdat het verkrijgen van onafhankelijke testrapporten erg duur is. Dat loont niet voor een product op maat.